Kaip laidoti žmogų?

Kapų priežiūraLaidojimo ritualai niekam nekelia labai gerų minčių. Tačiau juos atlikti reikia, kadangi tik tokiu atveju galima mylimam žmogui tarti sudie taip, kaip jis norėtų ir tuo pačiu suteikti galimybę visiems, kurie tik nori – atsisveikinti su juo.

Tiesa, reikalingas ne tik tinkamas ritualas, tačiau tai pat ir kapų priežiūra, kuri šiuo metu dažniausiai paliekama specialistams. Tokiu atveju galima jaustis ramiai, kad viskas bus taip, kaip norisi ir tuo pačiu bus atsisveikinama galbūt išvengiant labai daug liūdnų akimirkų, kurios šiuo metu tampa atgyvena.

Svarbiausia, kad žmonės vis mažiau dėmesio skiria religijai, tad kartu su jos mažėjimu dažniausiai dingsta ir ritualai, kurie tikrai nekelia jokių gerų emocijų. Vis mažiau dėmesio raudoms ir giesmėms, tačiau vis daugiau dėmesio pozityvui, kuris dažniausiai padeda gerąja prasme atsiminti tą žmogų, kuris išėjo į kitą pasaulį. Taip pat dažniausiai pasirenkama instrumentinė muzika, kuri dažniausiai sukuria jaukumu persmelktą aplinką, kurioje dažniausiai norisi švęsti gyvenimą, o ne liūdėti.

Žinoma, taip pat siūlome nepamiršti, kad vis daugiau dėmesio reikia skirti atsiminimams ir tuo pačiu pokalbiams apie žmogų, kuris išėjo į kitą pasaulį. Šiuo metu labai dažnai pasitelkiamos nuotraukos, kurios leidžia akimirkomis keliauti nuo vienos dienos link kitos taip parodant – koks gražus buvo žmogaus gyvenimas.

Taip pat dažniausiai stengiamasi kuo daugiau dėmesio skirti ir aplinkai. Ne tik laidotuvių metu, tačiau ir kapavietei. Vengiama gėlių, kurios atrodo niūriai, kadangi kapas papuoštas su šviesiomis gėlėmis – kur kas jaukesnis ir dažniausiai jį lankyti tampa maloniau. Kaip jau minėjome – dažniausiai kapų priežiūra paliekama tiems, kurie puikiai išmano visas subtilybes, tad ir rezultatas kur kas labiau atitinka poreikius.

Galiausiai, juk išėjimo šventė turi būti tokia, kokia labiausiai tinka ir patinka žmogui, kuris kitam pasaulyje, o ne artimiems, kurie dažniausiai nori pasipuikuoti. Reikia įvertinti veliono norus ir tuo pačiu viską kurti taip, kaip jam labiausiai patiktų. Esame tikri, kad tokiu atveju visas išėjimo ritualas bus kur kas jaukesnis ir tuo pačiu nekels labai daug slogių minčių.