Ginekomastijos korekcija: apie viską nuo pradžių

Ginekomanstija – vyrų tarpe dažniausiai pasitaikanti liga, kuri kankina daugiau nei 30 procentų vyrų. Deja, skaičius kiekvienais metais vis labiau auga ir vis daugiau vyrų kreipiasi į chirurgus, kad ši nemaloni liga virstų tik sapnu. Ji nesukelia jokių didelių fizinių negalavimų, tačiau dažnas vyras pradeda jausti nepasitikėjimą, savimi, diskomfortą, tad tai yra neatsiejama nuo psichologinių problemų. Nevetui per didelis riebalų susikaupimas krūtise pasirenkamas šalinti. O ir ginekomastija atliekama gana greitai ir paprastai.

Ginekomastija atsiranda dėl labai skirtingų priežasčių:

  1. Fiziologinės, kurios susijusios su hormonų disbalansu.
  2. Pataloginės, kurios susijusios su skydliaukės, kepenų arba sėklidžių veikla.
  3. Virusinėmis infekcijomis, kurios sukelia šią nemalonią „ligą“.

Pacientai būtinai turi kreiptis į gydytojus jeigu nori, kad jiems būtų diagnozuotas šis sutrikimas, kuris remiasi tyrimais (dažniausiai atliekama krūtinės echoskopija). Pirmas žingsni – pas šeimos gydytoją, o vėliau keliaujama pas kitus specialistus ir galiausiai chirurgą, kurio darbas yra padėti sutvarkyti šią nemalonią estetinę problemą.

Ginekomastija priklausomai nuo to, kokio dydžio yra riebalinės sankaupos – skirstomos į trijų tipų laipsnius:

  • Nustatomas ligos sudėtingumas.
  • Gydymui skiriami medikamentai.
  • Gydymui paskiriama chirurgo konsultacija.

Dažniausias gydymas yra chirurginis. Ir bene geriausias, kadangi atlikus operaciją vyrui daugiau nebetenka skųstis riebalinėmis sankaupomis, kurios dažnai kelia psichologines problemas.

Chirurginis gydymas irgi yra skiriamas į tris laipsnius, kurie apibūdina, kokio tipo procedūra turi būti atliekama.

  • Pirmo laipsnio liga dar nėra labai įsisenėjusi ir dažniausiai šalinamos tik nedaug padidėjusios pieno liaukos.
  • Antro laipsnio ginekomastija jau yra kiek pažengusi ir procedūros metu yra nusiurbiamos ląstos kartu su liaukos pašalinimu.
  • Trečio laipsnio procedūros metu atliekami prieš tai minėti veiksniai, tačiau greta to pridedant ir odos šalinimą. Tai būtina dėl estetikos.

Po atliktos procedūros vyras gali jausti jautrumą, tačiau dažniausiai po poros savaičių jis visiškai praeina ir gyvenimas grįžta į įprastas vėžes. Tačiau greta panaikinama labai nemaloni estetinė problema, kuri neatsinaujina. Po kiek laiko reikia pasirodyti chirurgui, kad jis apžiūrėtų ir įvertintų, ar gydymas buvo sėkmingas ir pasiektas rezultatas maksimalus.